Gyakori kérdések

• Személyes jelentkezés esetén várunk téged sok szeretettel ügyfélfogadási időn belül (09:00 órától 16:30-ig, péntekenként 14:00-ig) az iskola címén, mely a következő: 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 7. (alább a térképen is láthatod)

• kitöltheted a tanfolyamra jelentkezés űrlapunkat (ezen az oldalon)

• fel is hívhatsz minket ezen a számon: +36 (20) 9 520 300

A vizsgadíjak országosan egységesek. Itt láthatod a jelenlegi (2022) aktuális vizsgadíjakat:

Díjak B kategória A kategória A1 kategória
KRESZ vizsga
4.600 Ft
4.600 Ft
4.600 Ft
Járműkezelés vizsga
megszűnt (2012)
4.700 Ft
4.700 Ft
Forgalmi vizsga
11.000 Ft
11.000 Ft
11.000 Ft
Elsősegély vizsga
12.100 Ft
12.100 Ft
12.100 Ft
Vizsgadíjak mindösszesen
27.700 Ft
32.400 Ft
32.400 Ft

Ha egy vizsga véletlenül nem sikerül, a vizsgát meg kell ismételni, ennek díja megegyezik a normál vizsga díjával, tehát a fenti árakkal.

Az oktatóink törekednek rá, hogy a tanulók a kötelező óraszám alatt teljesítsék a kötelező menettávolságot, de ez nem csak az oktatóinkon múlik.
Függ a tanuló képességeitől, a fogalom sűrűségétől, stb… Egy teljesen átlagos kezdő vezetőnek kb. 35-45 óra szükséges, vagyis a tanulók átlagosan 5-15 pótórát vesznek a szombathelyi forgalomban.

Kategóriák Kötelező rutin óraszám Kötelező forgalmi óraszám Óraszám összesen
B kategória
10
20
30
A kategória
10
17
27
A korlátozott kat.
6
11
17
A1 kategória
6
11
17
AM kategória
4
7
11

Az alap és pótóra díjai megegyeznek. 

A köznyelvben “rutin” vizsgaként nevezett vizsga, melynek keretein belül adott gyakorlópályán, bóják között kell manőverezve több feladatot végrehajtani.

Az orvosi alkalmassági vizsgálaton az orvos megállapítja, hogy egészségügyileg alkalmas vagy-e a járművezetésre.

Fontos tudni, hogy bizonyos betegségekkel nem vezethetsz gépjárművet. Ebben az esetben a hatóságoktól nem kaphatod meg a jogosítványt, hiába vizsgáznál sikeresen.

Az orvosi alkalmassági vizsgálatot háziorvosodnál intézheted, ennek díja 7.200 Ft.

Mind az A, A1, A korlátozott, valamint B kategóriás jogosítványhoz szükséges az orvosi alkalmassági vizsgálat, az M kategóriás jogsihoz viszont nem szükséges.

Orvosi alkalmassági csak az első jogsihoz kell! Tehát ha van már mondjuk egy B jogosítványod és szeretnél egy A kategóriás motoros jogosítványt, akkor nem kell újra orvosi alkalmasságit csináltatnod.

Fontos tudni, hogy az orvosi alkalmassági érvényességi ideje 10 év, tehát 10 évenként meg kell újítani!

Az EÜ vizsgára való felkészítésként kérhető EÜ oktatás.

Fontos tudni, hogy jogszabály szerint ez nem kötelező, elmehetsz egészségügyi vizsgára anélkül, hogy egészségügyi tanfolyamon részt vettél volna, viszont a sikeres egészségügyi vizsgához ajánlott a tanfolyam.

Az egészségügyi tanfolyam díja 12.000 Ft, ezt az iskolában kell fizetni, amikor jön az eü. tanfolyamra (az eü. tanfolyam elvégzése nem kötelező, anélkül is lehet menni eü. vizsgát tenni). Az eü. vizsgákat a Vöröskereszt szervezi, és a 15.500 Ft-os eü. vizsgadíjat is náluk lehet befizetni.

Az eü vizsga minden esetben kell, de csak az első megszerzett jogsihoz. Tehát ha már van valamilyen jogsid, amihez le kellett már tenned az egészségügyi vizsgát, akkor  második jogsinál már nem kell újra vizsgáznod, így ennek költségeit nem kell kifizetni.

Bizonyos egészségügyi végzettségek esetén az elsősegély vizsga alól felmentés adható. (24/2005 (IV. 21.) GKM rendelet 3. melléklet 4.1.4.2. rendelet alapján.)

Természetesen igen. Autósiskolánknál elérhető online, interneten keresztül végezhető KRESZ tanfolyam. (ide kattintva találsz több információt)

Az autó és motorparkunkat 👉 itt megtalálod

Hétvégén KRESZ tanfolyam már nincsen, helyette az online KRESZ tanfolyamot ajánljuk.

Gyakorlati oktatás természetesen egyedi megbeszélés szerint, hétköznapokon akár hétvégén is.

 • érvényes személyazonosító igazolvány vagy útlevél,
 • HA van, érvényes jogosítvány /amennyiben van már más kategóriára/, vagy ideiglenes jogosítvány,
 • ha lejárt a jogsid, akkor a régi jogsi és egy friss (érvényes) orvosi alkalmassági igazolás,
 • ha a meglévő jogosítványodban vagy az orvosi alkalmasságiban szerepel az, hogy csak szemüveggel vezethetsz /01.01-es korlátozás/, akkor a szemüveget vinni kell a gyakorlati vizsgára,
 • valamint az adott kategória első vizsgaeseményén (ez általában a KRESZ vizsga) MINDENKINEK be kell mutatni egy tetszőleges eredeti iskolai bizonyítványt (legalább 8 általános) is

 • személyes dokumentumokat (személyazonosító igazolvány, lakcím kártya, stb.)
 • az oktatásokon ápoltan, tiszta ruhában kell megjelenni
 • Megfelelő öltözékben. Nem megfelelő lábbeli esetén érdemes váltócipőt hozni, amiben a pedálok könnyen kezelhetőek.
 • a motoros vizsgáknál protektoros nadrág, dzseki, kesztyű, magásszárú bőrcipő, sisak (ha a sisakon nincs plexi, akkor szemüveg) szükséges
 • Ha saját motorral szeretne részt venni a gyakorlati vizsgán, akkor azt abban az esetben teheti meg, ha a képzési előírásoknak megfelel. Érvényes forgalmi és érvényes biztosítás szükséges.

A választásra nincs ökölszabály, de néhány tippet tudunk adni.

 • Ha valamelyik oktatónkat ismered vagy barátaid ajánlották, autótól függetlenül érdemes őt kérni.
 • Ha megvan, hogy miután megszerezted a jogsit, milyen típusú autót fogsz vezetni, érdemes lehet kínálatunkból azzal azonos vagy hasonló típust választani, így könnyebb lesz a dolgod a jogsi megszerzése után.

sikeres KRESZ vizsgától 2 év áll rendelkezésedre, hogy befejezd a teljes tanfolyamot a forgalmi vizsgával együtt.

Igen, az elhagyni kívánt autósiskola ügyfélszolgálatán kérj egy képzési igazolás nevű formanyomtatványt az áthelyezéshez. A többit már mi intézzük.

Egyénenként változó. Az oktatóink törekednek rá, hogy a tanulók a kötelező óraszám alatt teljesítsék a kötelező menettávolságot, de ez nem csak az oktatóinkon múlik. Függ a tanuló képességeitől, a fogalom sűrűségétől, stb.. Egy teljesen átlagos kezdő vezetőnek kb. 35-45 óra szükséges, vagyis a tanulók átlagosan 5-15 pótórát vesznek a szombathelyi forgalomban.

Vezetni csak járművezetői igazolvány birtokában lehet, tehát meg kell várni míg a plasztikkártya elkészül, és kezünkbe kerül. A sikeres vizsga még nem jogosít vezetésre!

Nagyon ritkán fordul elő anyagi kár oktatás során. Autóvezetés esetén az oktató felelőssége minden.

Motoros oktatás esetén ez a kérdés a tanulmányi szerződésben van rögzítve: A tanuló anyagi felelősséggel tartozik a motor iránt.

Esetleges probléma esetén kompromisszumos megoldást keresünk, a sérült alkatrészt bontott alkatrésszel pótoljuk. Ez nagyon ritkán fordul elő, és nem jelent jelentős anyagi terhet.